Septiņgraudu biezputra (no 7 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Biezputras maisījumu ieber ūdenī, kārtīgi samaisa un liek vārīties. Laiku pa laikam apmaisot, vāra pāris minūtes, tad noņem no uguns un ļauj biezputrai «atpūsties». Ābolu nomizo, izņem serdi, sarīvē uz stikla vai plastmasas rīves. Banānu nomizo un ar dakšiņas palīdzību samīca biezenī. Augļus samaisa, pārliecinoties, vai biezenī nav palicis kāds lielāks augļu gabaliņš. Vēl siltā biezputrā iemaisa augļu biezeni, pievieno eļļu.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 150.ml
  • Mazuļiem paredzētais septiņgraudu biezputras maisījums - 15.gr
  • Salds ābols - 1/2.gab
  • Banāns - 1/2.gab
  • Eļļa - 1.tējk.