Brokoļu – kartupeļu biezenis (no 6 mēn.)
Brokoļus nomazgā un sadala ziedkopās. Ja kātiņš liels un biezs, to nomizo un sagriež šķēlēs. Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlēs. Kartupeļus liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, tad samazina liesmu un ar vāku noslēgtā katlā atstāj sautēties uz lēnas uguns 10 minūtes. Tad pievieno brokoļus un atstāj vēl uz 10 minūtēm sautēties. Ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī, pievienojot ūdeni, kurā dārzeņi vārīti. Iemaisa biezenī eļļu. Ļauj tam atdzist.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Eļļa - 1.ēd. karote
- Kartupeļi - 50.gr
- Brokoļi - 100.gr
- Ūdens - 150.ml