Pastinaku – kartupeļu biezenis (no 6 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Pastinaku nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlēs. Kartupeļus nomizo, rūpīgi nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Visu liek katlā, pārlej ar apmēram 150 ml ūdens, uzvāra, tad samazina liesmu un ar vāku noslēgtā katlā atstāj sautēties uz lēnas uguns 20 minūtes. Ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī, pievienojot ūdeni, kurā dārzeņi vārīti. Iemaisa biezenī eļļu. Ļauj biezenim atdzist.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Eļļa - 1.ēd. karote
  • Kartupeļi - 50 .gr
  • Pastinaki - 100.gr
  • Ūdens - 150.ml