Burkānu – pastinaku biezenis (no 6 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Burkānus un pastinakus nomazgā, notīra un sarīvē uz sakņu rīves. Nelielā katliņā uzsilda eļļu, liek katlā sarīvētos dārzeņus, uzliek katlam vāciņu un ļauj dārzeņiem kādu mirkli pasautēties eļļā. Tad pielej daļu ūdens, apmaisa ēdienu, un ik pa brīdim pievieno atlikušo ūdeni. Pēc 10 minūtēm ēdiens ir gatavs. Ēdienu atdzesē un ar smalcinātāju pārvērš biezenī.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Burkāni - 200.gr
  • Pastinaki - 100.gr
  • Eļļa - 1.tējkar.
  • Ūdens - 50 .ml