Spinātu – kartupeļu biezenis (no 6 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Spinātus pārlasa, atdala kātiņus, rūpīgi nomazgā un atstāj sietiņā nožūt. Katlā izkausē sviestu, pievieno spinātus, uz lēnas uguns tos karsē, vienmērīgi maisot, līdz spināti saplok. Uzliek katlam vāku un sautē pāris minūtes. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sagriež plānās šķēlēs un citā katlā, pārlietus ar 100 ml ūdens, vāra apmēram divdesmit minūtes. Kad kartupeļi gatavi, tos pievieno spinātiem un ar smalcinātāju pārvērš biezenī. Spināti spēj uzsūkt daudz šķidruma, tādēļ šoreiz biezenim nepievienojiet ūdeni, kurā vārījās kartupeļi, citādi ēdiens var kļūt pārāk šķidrs. Atdzesējiet biezeni līdz 37 grādu temperatūrai. Spināti ir vieni no tiem dārzeņiem, kas ātri bojājas, un pat pēc neilgas uzglabāšanas un atkārtotas sildīšanas ēdiens, kas pagatavots no spinātu lapām nav vairs mazulim piedāvājams, tādēļ – vislabāk putriņu, kas pēc ēdienreizes paliek pāri, uzreiz izmetiet.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Spināti - 100.gr
  • Kartupeļi - 50.gr
  • Sviests - 2.tējkatotes
  • Ūdens - 100.ml