Kartupeļu biezputra bērnam no 6 mēnešu vecuma

FOTO: Shutterstock.com

 

1 pieaugušajam un 1 bērnam vai vairākām mazuļa porcijām

Kartupeļus rūpīgi nomazgā un liek vārīties ar visu mizu. Kad ūdens vārās, samazina liesmu un sautē kartupeļus uz lēnas uguns apmēram 20 līdz 25 minūtes. Kad kartupeļi gatavi, tos vēl karstus nomizo, sastampā biezenī, pievieno sviestu vai eļļu. Pirmajās piebarošanas nedēļās šo biezeni nelielās devās, apmēram 50 g, var pievienot dārzeņu biezenim, jā ēdiens kļūst pārāk biezs, tam var pieliet nedaudz ūdens, kurā vārīti dārzeņi. Ar laiku kartupeļu biezeni var dot mazulim arī bez citu dārzeņu piedevām.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

Sastāvdaļas

  • Eļļa vai sviests - 1.tējkar.
  • Miltaini kartupeļi - 500.gr