Tvaicēti kartupeļi (no 7 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež vidēji plānās šķēlēs. Ūdeni uzvāra tvaicējamajā katlā. Kartupeļus liek tvaicēties un lēnas uguns. Tvaicējamajam katlam noteikti uzlieciet vāku! Dārzeni tvaicē apmēram 15 līdz 20 minūtes. Šādi gatavotus kartupeļus, pirms dot mazulim, var samīcīt ar dakšiņu vai sastampāt ar kartupeļu stampiņu. Kartupeļiem pievieno sviestu un, ja mazulis jau sasniedzis 10 mēnešu vecumu, arī smalki sagrieztus lociņus.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 200.ml
  • No 10. mēneša arī zaļos lociņus
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Vidēja lieluma miltainu kartupeļu - 600.gr