Cukini biezenis (no 7 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

 

1 pieaugušajam un 1 bērnam vai vairākām mazuļa porcijām

Cukini nomazgā, nogriež kātiņu, izņem sēklas, ja tās jau izveidojušās, un sarīvē uz rupjas rīves. Eļļu uzkarsē, pievieno cukini. Trauku pārsedz ar vāku un ļauj dārzenim dažas sekundes sautēties tikai eļļā, tad pielej ūdeni, samazina liesmu un uz lēnas uguns sautē apmēram 10 minūtes. Kad ēdiens gatavs, to ar smalcinātāju pārvērš biezenī.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 150.ml
  • Eļļa - 1 .ēd. karote
  • Cukinī - 300.gr