Rīsi ar dārzeņiem un frikadelēm
2 pieaugušajiem un 1 bērnam
Rīsus noskalo aukstā ūdenī un liek dārzeņu buljonā vārīties. Dārzeņus nomazgā, nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek pie rīsiem vārīties. Vāra, līdz rīsi un dārzeņi jau gandrīz mīksti. Ja nepieciešams, vārīšanas laikā pievieno ūdeni – vēlams karstu. Dilles nomazgā un smalki sakapā. Gaļu samaisa ar olas dzeltenumu, sāli un rīvmaizi, pievieno daļu kapāto diļļu, visu kārtīgi samaisa un veido frikadelītes, nelielas. Frikadeles liek pie rīsiem un dārzeņiem un turpina vārīt vēl minūtes desmit – uz lēnas uguns ar vāku nosegtā katlā. Kad ēdiens gatavs, liek to uz šķīvjiem un pārkaisa ar atlikušajām kapātajām dillēm.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008
Sastāvdaļas
- Kolrābis - 1
- Šķipsniņa sāls
- Liesa maltā gaļa - 200.gr
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Drupināts sausiņš vai rīvmaize - 2.ēd. karotes
- Eļļa - 2.ēd. karotes
- Gargraudu rīsi - 80.gr
- Dārzeņu buljons - 1/4.l
- Burkāni - 200.gr
- Neliela buntīte svaigu diļļu