Rīsu pārslas ar augļu biezeni (no 6 mēn.)
Sastāvdaļas:
- Eļļa - 1.tējkarote
- Nogatavojies bumbieris (vai ābols) - 1.gb
- Ūdens - 100.ml
- Mazuļiem domāto ātri pagatavojamo rīsu pārslu - 10 g (2 ēdamkarotes)
Pagatavošana:
Bumbieri sagriež un sarīvē uz stikla vai plastmasas rīves, rīkojoties tā, lai rīvēšanas beigās pāri paliek vien miza.
Sarīvēto augli vāra nelielā katliņā, pievienojot ūdeni, dažas minūtes, tad nedaudz atdzesē un gatavo biezeni pārlej rīsu pārslām, kārtīgi samaisa un pievieno eļļu.
Ābolu nav ieteicams mizot vai rīvēt uz metāla rīves, jo pēc saskares ar metālu ābols ļoti ātri sabrūnē.
Lai arī tas nav kaitīgi mazuļa veselībai, tomēr brūns ābolu biezenis nez vai vairos mazuļa apetīti.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008