Rīsu biezputra ar bumbieru kompotu - piemērotam bērnam no gada vecuma
Porcijas lielums - 2 pieaugušajiem un 2 bērniem
Sajauc pienu, ūdeni un sviestu, uzkarsē. Karstajā pienā ieber pirms
tam kārtīgi nomazgātus rīsus un, pastāvīgi maisot, vāra apmēram
minūti, tad samazina liesmu un uz lēnas uguns turpina vārīt,
neuzliekot katlam vāku un ik pa laikam apmaisot, 20 līdz 25
minūtes.
Ja vēlaties, kopā ar rīsiem kādu brīdi var pavārīt citrona miziņas
gabalu, kas pirms tam applaucēts. Kad rīsi gatavi, citrona miziņu
izņem. Bumbierus nomizo, izgriež serdi, sašķēlē nelielās šķēlēs,
apslaka ar citrona sulu un liek vārīties, pārlejot ar 50 ml ūdens.
Vāra minūtes 10, līdz bumbieri kļūst viegli caurspīdīgi un mīksti,
tad pieber nedaudz cukura, noņem no uguns un ļauj atdzist. Rīsus
sadala porcijās, pārkaisa ar kanēli un pārlej ar bumbieru
kompotu.
Ja sanācis izvārīt drusku par daudz rīsu, tos noslēgtā traukā
ledusskapī var uzglābāt vienu dienu. Bumbieru vietā, gatavojot
kompotu, varat izmantot ābolus. Rīsu biezputru varat pasniegt arī
ar svaigu augļu – ogu biezeni vai vieglu ķīseli.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa
Sastāvdaļas
- Bumbieri - 500.gr
- Neliels gabaliņš citrona mizas
- Naža gals malta kanēļa
- Cukurs - 1.ēd. karote
- Svaigs piens (3,5%) - 150.ml
- Sviests - 1.ēd. karote
- Dažas lāses citrona sulas
- Apaļgraudu rīsi - 150.gr
- Ūdens - 150.ml