Rīsu biezputra ar bumbieru kompotu - piemērotam bērnam no gada vecuma

FOTO: Shutterstock.com

Porcijas lielums - 2 pieaugušajiem un 2 bērniem

Sajauc pienu, ūdeni un sviestu, uzkarsē. Karstajā pienā ieber pirms tam kārtīgi nomazgātus rīsus un, pastāvīgi maisot, vāra apmēram minūti, tad samazina liesmu un uz lēnas uguns turpina vārīt, neuzliekot katlam vāku un ik pa laikam apmaisot, 20 līdz 25 minūtes.

Ja vēlaties, kopā ar rīsiem kādu brīdi var pavārīt citrona miziņas gabalu, kas pirms tam applaucēts. Kad rīsi gatavi, citrona miziņu izņem. Bumbierus nomizo, izgriež serdi, sašķēlē nelielās šķēlēs, apslaka ar citrona sulu un liek vārīties, pārlejot ar 50 ml ūdens. Vāra minūtes 10, līdz bumbieri kļūst viegli caurspīdīgi un mīksti, tad pieber nedaudz cukura, noņem no uguns un ļauj atdzist. Rīsus sadala porcijās, pārkaisa ar kanēli un pārlej ar bumbieru kompotu.

Ja sanācis izvārīt drusku par daudz rīsu, tos noslēgtā traukā ledusskapī var uzglābāt vienu dienu. Bumbieru vietā, gatavojot kompotu, varat izmantot ābolus. Rīsu biezputru varat pasniegt arī ar svaigu augļu – ogu biezeni vai vieglu ķīseli.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Bumbieri - 500.gr
  • Neliels gabaliņš citrona mizas
  • Naža gals malta kanēļa
  • Cukurs - 1.ēd. karote
  • Svaigs piens (3,5%) - 150.ml
  • Sviests - 1.ēd. karote
  • Dažas lāses citrona sulas
  • Apaļgraudu rīsi - 150.gr
  • Ūdens - 150.ml