Veselīgais brokastus muslis bērnam no viena gada vecuma
Auzu pārslas pārlej ar vārītu ūdeni un atstāj uz nakti «ievilkties». No rīta izmirkušās pārslas sajauc ar pienu un jogurtu. Augļus nomizo un banānu – sakapā, ābolu – izgriež serdi un sarīvē. Augļus pievieno pārslām, pielej ābolu biezsulu. Ja mazajam patīk brokastu ēdiens, kas kraukšķ, varat izmirkušajām pārslām piebērt dažas kraukšķīgās pārslas bez cukura.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem,
R.: Valters un Rapa
Sastāvdaļas
- Auzu pārslas (smalkās pārslas) - 3.ēd. karotes
- Jogurts bez piedevām - 3.ēd. karotes
- Svaigs piens (3,5%) - 50.ml
- Banāns - 1/2.gab
- Ābols - 1/2.gab
- Viegli saldināta ābolu biezsula - 1.ēd. karote