Garšaugu sviesta recepte - bērniem no gada vecuma

Ārsti neiesaka maza bērna uzturu pārsātināt ar spēcīgām garšvielām. Garšas kārpiņas vēl ir maigas un stipras garšas mazulim var likties pārāk asas un kairinošas. Tāpēc, pievienojot receptē minētās sastāvdaļas, labāk vadīties pēc principa "Labāk mazāk nekā par daudz".

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:
Bazilika lapiņas    5 gab
Kapātas selerijas lapas    1 tējkarote
Lociņi    
Sviests    125 gr
Svaigi kapāti pētersīļi    1 tējkarote

Gatavošana:
Sviestu izņem no ledusskapja un atstāj istabas temperatūrā, līdz tas kļūst viegli smērējams. Garšaugus sakapā ļoti smalki, ar dakšiņas palīdzību iemaisa sviestā. Sviestmaize, kas apziesta ar šādu sviestu, labi garšos pie dārzeņu biezeņiem vai zupām, arī kā uzkoda, ja izsalkums «ieradies» nelaikā. Šādi sagatavotu sviestu ledusskapī var uzglabāt tikai dažas dienas, tādēļ, palielinot receptes sastāvdaļu lielumu, «nepārcentieties».

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas