Garšaugu sviesta recepte - bērniem no gada vecuma
Ārsti neiesaka maza bērna uzturu pārsātināt ar spēcīgām garšvielām. Garšas kārpiņas vēl ir maigas un stipras garšas mazulim var likties pārāk asas un kairinošas. Tāpēc, pievienojot receptē minētās sastāvdaļas, labāk vadīties pēc principa "Labāk mazāk nekā par daudz".
Nepieciešams:
Bazilika lapiņas 5 gab
Kapātas selerijas lapas 1 tējkarote
Lociņi
Sviests 125 gr
Svaigi kapāti pētersīļi 1 tējkarote
Gatavošana:
Sviestu izņem no ledusskapja un atstāj istabas temperatūrā, līdz
tas kļūst viegli smērējams. Garšaugus sakapā ļoti smalki, ar
dakšiņas palīdzību iemaisa sviestā. Sviestmaize, kas apziesta ar
šādu sviestu, labi garšos pie dārzeņu biezeņiem vai zupām, arī kā
uzkoda, ja izsalkums «ieradies» nelaikā. Šādi sagatavotu sviestu
ledusskapī var uzglabāt tikai dažas dienas, tādēļ, palielinot
receptes sastāvdaļu lielumu, «nepārcentieties».
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem
vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.