Lasis ar ābolu «cepurīti» (no gada vecuma)
2 pieaugušajiem un 1 bērnam
Laša fileju noskalo aukstā ūdenī, pārliecinās vai nav palikusi kāda nevēlama asaka, izņem to. Zivi nosusina ar papīra dvieli, apsāla un apslaka ar citrona sulu. Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdi, sarīvē parupjās skaidiņās. Skābo krējumu sajauc ar olas dzeltenumu, pārlej ābola skaidiņām, samaisa. Lasi liek cepešpannā vai citā traukā, ko vēlāk var likt cepeškrāsnī, un pārklāj ar ābolu – krējuma – olas maisījumu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem, cep lasi līdz gatavs – apmēram 25 minūtes. Pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Āboli - 250.gr
- Citrona sula - 1.tējkarote
- Šķipsniņa sāls
- Svaiga laša fileja - 500.gr
- Skābs krējums - 100.gr
- Olas dzeltenums - 1.gab