Ķirbju zupa - bērnam no gada vecuma
Kas var būt labāks par sildošu un vitamīniem bagātu ķirbju zupu rudenī. Šo zupiņu var dot mazuļiem jau no gada vecuma. Recepte sagatavota 2 pieaugušajiem un 2 bērniem.
Ķirbi nomazgā, izņem sēklas, sagriež šķēlēs un nomizo.
Kartupeļus nomizo, nomazgā, kopā ar ķirbi sarīvē uz rupjas dārzeņu
rīves. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Nepiedegošā katliņā uzkarsē
eļļu, ieber smalki sakapātos sīpolus un kādu brīdi karsē. Kad
sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno sarīvētos dārzeņus un brīdi
pasautē. Tad pa daļām pielej buljonu, nosedz katliņu ar vāku un uz
lēnas uguns turpina vārīt minūtes 15. Kad zupa gatava, pievieno
garšvielas, smalki sakapātus pētersīļus.
Ar virtuves kombainu vai elektrisko smalcinātāju visu sasmalcina
viendabīgas konsistences biezzupā, vienlaikus arī nedaudz
uzputojot. Ēdienu var padarīt acij tīkamāku, ar krējumu šķīvī
iezīmējot priecīgu sejiņu. Pieaugušajiem ēdienu var pasniegt ar
grauzdiņiem, ja vēlaties, pamēģiniet pieaugušajiem ģimenes
locekļiem piedāvāt arī apcepta bekona šķēlīti vai nedaudz auksti
kūpināta laša.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa
Sastāvdaļas
- Naža gals tikko malta koriandra
- Salds ķirbis - 500.gr
- Kartupeļi - 200.gr
- Šalotes sīpols - 1.gab
- Eļļa - 1.tējakrote
- Dārzeņu buljons - 200.ml
- Svaigi pētersīļi - 1.tējkarote
- Naža gals tikko malta muskatrieksta