Kartupeļi ar fenheļa mērci (no 11. mēneša)
1 pieaugušajam un 1 bērnam vai vairākām mazuļa porcijām
Kartupeļus rūpīgi nomazgā un liek vārīties nelielā ūdens daudzumā. Kad ūdens vārās, samazina liesmu un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl minūtes 20 līdz 25. Īsi pirms ēdiena pasniegšanas mazulim kartupeļus nomizo un sasmalcina ar elektrisko smalcinātāju vai sastampā ar stampiņu biezenī. Fenheli un seleriju nomizo, sagriež pabiezās šķēlēs, liek tvaicējamā katlā, kurā ielieti 250 ml ūdens, un uz nelielas uguns tvaicē apmēram 10 minūtes. Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un ar putojamo slotiņu rūpīgi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pa daļām pakāpeniski pievieno dārzeņu tvaicēšanas ūdeni. Ļauj mērcei nedaudz sabiezēt. Pievieno tvaicētos dārzeņus un smalki sakapātus pētersīļus. Atstāj uz dažām minūtēm «ievilkties». Tad sasmalcina ar elektrisko sasmalcinātāju. Mērci pārlej kartupeļu biezenim un – ēdiens gatavs!
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Rupja maluma milti - 1.ēd. karote
- Sviests - 1.ēd. karote
- Selerijas sakne - 50.gr
- Fenheļa bumbulis - 300.gr
- Kartupeļi - 500.gr
- Pētersīļi - 1.tējakrote