Griķu biezputra ar avenēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni, tajā vienmērīgi iemaisa miltus. Izmantojot putojamo slotiņu, putriņu maisa, līdz iegūta viendabīga konsistence. Turpina vārīt dažas minūtes, vēlreiz kārtīgi samaisa un noņem katliņu no uguns, atstājot putru uz neilgu laiciņu «atpūsties». Saldētas ogas atkausē, svaigas – noskalo un rūpīgi pārlasa, ļauj notecēt liekajam ūdenim. Ogas ar dakšiņu pārvērš biezenī. Biezeni ieteicams izberzt caur sietu, lai gatavajā ēdienā nebūtu aveņu sēkliņu, kuras mazulim varētu nepatikt, kā arī varētu radīt gremošanas problēmas. Sviestu un ogu biezeni iemaisa putrā – ēdiens gatavs.

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 150.ml
  • Griķu milti - 20.gr
  • Sviests - 1.tējkarote
  • Avenes (der arī saldētas ogas) - 150.gr