Banānu biezenis (no 6. mēneša)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pusi nomizota banāna ar dakšu saspaida viendabīgā biezenī, nedaudz uzputo, pievieno eļļu. Gatavojot ēdienu mazulim, banānu nomizo, noņem baltās šķiedras, kas nelielās sloksnītēs dažreiz atdalās no mizas, jo šīm sloksnēm mēdz būt rūgta garša. Jānogriež arī pirksta biezuma gabals no banāna gala – dažām banānu šķirnēm tas mēdz būt ciets un tumšs – arī tam ir rūgtena garša.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Eļļa - 1/2.tējkarote
  • Banāns - 1/2.gab