Putnu gaļas piebarojums bērnam sākot no pusgada vecuma
Vairākām porcijām, 2 mēnešu uzglabāšanai.
Putnu gaļas fileju noskalo ar aukstu ūdeni, liek lielā katlā ar
karstu ūdeni un uzvāra. Kad buljons uzputo, to nolej. Gaļai pārlej
tīru karstu ūdeni un uz lēnas uguns ar vāku noslēgtā katlā vāra
apmēram pusotru stundu. Kad gaļa gatava, to sagriež nelielos
gabaliņos un samaļ. Maltajai gaļai pielej nedaudz buljona un
virtuves kombainā sajauc viendabīgā masā. Ēdienu sadala 25 – 30 g,
no 10. mēneša – 35 g lielās porcijās, ko safasē ēdiena saldēšanai
paredzētos maisiņos un liek ledusskapja saldējamajā kamerā. Ļoti
ērti ēdienu var sasaldēt arī, izmantojot ledus kubiciņu saldēšanas
paplātīti – ieliek malto gaļu paplātītē, sasaldē, gaļas ledus
kubiciņus saliek ēdiena uzglabāšanas trauciņos ar vāku – un
saldētavā iekšā.
Gatavojot maltīti, kam gribat pievienot gaļu, atkausējiet gaļas
porciju, ieliekot sasaldētās gaļas maisiņu silta ūdens peldē. Ja
lietojat gaļas ledus kubiņus, tos varat pievienot tvaicējamajiem
dārzeņiem minūtes 5 pirms ēdiens gatavs. Dārzeņus kopā ar gaļu
sasmalcina biezenī, varat pievienot kartupeļu biezputru. Ja ēdiens
sanācis pārāk biezs, varat pieliet pāris karotes ūdens, ko
izmantojāt tvaicēšanai. Pēc izvēles varat ēdienam pievienot nedaudz
sviesta vai tējkaroti eļļas.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Putnu gaļas fileja - 1.kg