Cukinī – kartupeļu biezputra ar vistas gaļu (no 8. mēneša)
Vairākām ēdienreizēm, 20 porcijas.
Vairākām ēdienreizēm, 20 porcijas
Gaļu noskalo aukstā ūdenī, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties. Ja gaļa uzputo, nosmeļ putas un ūdeni nokāš. Dārzeņus nomizo, nomazgā un sagriež ne pārāk lielos gabalos. Ber katlā (ne tajā, kur vārās gaļa), pārlej ar nelielu ūdens daudzumu – tā, lai dārzeņi būtu tikko nosegti, un liek vārīties. Gaļu samaļ un pievieno dārzeņiem. Ar vāku nosegtā katlā turpina vārīt apmēram 20 – 25 minūtes. Pēc tam nokāš buljonu. Ar kartupeļu stampiņu, visu sastampā biezenī, tomēr tam vairs nav jābūt pilnīgi viendabīgam – mazais jau mācās košļāt. Ja ēdienu paredzēts pasniegt bērnam tūlīt pat, pievieno sviestu, ja nepieciešams, pielej nedaudz buljona, kurā vārījās dārzeņi un gaļa. Pārējo ēdienu sadala ēdienreižu porcijās un liek saldētavā. Sasaldētu šo ēdienu drīkst uzglabāt ne ilgāk kā divus mēnešus. Stampājot ēdienu ar stampiņu, tas nav jāpārvērš viendabīgā biezenī, tomēr raugieties, lai ēdienā nebūtu pārāk lielu gabalu, ar ko mazais varētu aizrīties.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Cukinī - 2.kg
- Kartupeļi - 1.kg
- Vistas fileja - 600.gr