Sātīgās prosas kotletes

Veģetāras un sātīgas kotletītes, ko var piedāvāt kā alternatīvu tradicionālajiem gaļas ēdieniem vai arī kā piedeva buljonam. 

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • 1/2 gab. sausiņš
  • 6 bazilika lapiņas
  • 1 t.k. smalki sakapāti pētersīļu
  • 50 gr. sviests
  • 2. ēdamkarotes vārītas prosas
  • Jūras sāls


Gatavošana:
Prosu liek augstā traukā un ar elektrisko smalcinātāju sasmalcina viendabīgā masā, pievieno sviestu, sadrupinātu sausiņu un smalki sakapātus garšaugus, visu vēlreiz kārtīgi apmaisa. No masas veido mazas bumbiņas – porcija paredzēta apmēram 16 bumbiņām. Palielā katlā uzvāra sālsūdeni, samazina liesmu, lai ūdens vien viegli burbuļo, tajā liek prosas bumbiņas un vāra minūtes 5 līdz 8. Šādi pagatavotas prosas bumbiņas labi derēs kā piedeva dārzeņu vai gaļas mērcei vai biezenim, ļoti labi tās «piestāvēs», piemēram, vistas gaļas buljonam klimpiņu vietā.
 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.


Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas