Sātīgās prosas kotletes
Veģetāras un sātīgas kotletītes, ko var piedāvāt kā alternatīvu tradicionālajiem gaļas ēdieniem vai arī kā piedeva buljonam.
Nepieciešams:
- 1/2 gab. sausiņš
- 6 bazilika lapiņas
- 1 t.k. smalki sakapāti pētersīļu
- 50 gr. sviests
- 2. ēdamkarotes vārītas prosas
- Jūras sāls
Gatavošana:
Prosu liek augstā traukā un ar elektrisko smalcinātāju sasmalcina
viendabīgā masā, pievieno sviestu, sadrupinātu sausiņu un smalki
sakapātus garšaugus, visu vēlreiz kārtīgi apmaisa. No masas veido
mazas bumbiņas – porcija paredzēta apmēram 16 bumbiņām. Palielā
katlā uzvāra sālsūdeni, samazina liesmu, lai ūdens vien viegli
burbuļo, tajā liek prosas bumbiņas un vāra minūtes 5 līdz 8. Šādi
pagatavotas prosas bumbiņas labi derēs kā piedeva dārzeņu vai gaļas
mērcei vai biezenim, ļoti labi tās «piestāvēs», piemēram, vistas
gaļas buljonam klimpiņu vietā.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem
vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.