Dzidrais vistas gaļas buljons
Sastāvdaļas
- Nedaudz fenheļa zaļumu
- Šalotes sīpoli (ja vēlaties, varat tajos iedurt dažas krustnagliņas) - 3.gab
- Purava kāta (baltā daļa) - 1/2.gab
- Pētersīļa saknes vai sakņu selerijas - 100.gr
- Burkāni - 300.gr
- Ūdens - 2.l
- vista - 1/2.gab
- Neliela pētersīļu buntīte
- Dažas koriandra sēklas
Vistu noskalo aukstā ūdenī un lielā katlā liek vārīties. Vārā uz lēnas uguns, kad ūdens uzvārījies, ja gaļa uzputo, putas nosmeļ (šo buljonu var arī noliet), tad pievieno dārzeņus un turpina vārīt apmēram 2 stundas. Gatavo buljonu izkāš caur sietu un izmanto citu ēdienu pagatavošanai vai sasaldē nākamajām ēdienreizēm. Vistas gaļu atdala no kauliem, samaļ un sasaldē, lai izmantotu nākamajām ēdienreizēm. Šāds buljons ir ļoti spēcinošs un ir ieteicams ne tikai mazajam, bet arī lielajiem ģimenes locekļiem. Varat buljonam pievienot arī citus garšaugus – tos, kas jūsu ģimenē ierasti un iecienīti – tikai dariet to pakāpeniski – palēnām nelielās devās.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.