Brokoļu zupa (no 10. mēneša)
3 porcijas vai 1 pieaugušo porcija un 1 porcija bērnam
Brokoļus noskalo, sadala ziedkopās, nogriež kātiņu koksnaino daļu. Dārzeņus liek tvaicēties uz minūtēm 10. Kad brokoļi gatavi, tos noskalo aukstā ūdenī, lai saglabātos košā zaļā krāsa. Dārzeņus ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī. Nelielā karsta ūdens daudzumā izkausē saldētā buljona kubiciņus (vienu vai pāris, atkarībā no tā, cik «stiprs» ir saldētais buljons) un pievieno buljonu dārzeņiem. Lai iegūtu viendabīgu konsistenci, biezzupu bar vēl izberzt caur sietu. Gatavajai zupai pievieno sviestu un krējumu, tai pārkaisa vai tajā iemaisa smalki sakapātus lociņus.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Sviests - 1.ēd. karote
- Pāris kubiņi saldēta dārzeņu buljona
- Ūdens - 150.gr
- Brokoļi - 200.gr
- Saldais krejums - 1.ēd. karote
- Zaļie lociņi