Buljons ar maizi (no 11. mēneša)
3 porcijas vai 1 pieaugušā porcija un 1 porcija bērnam
Maizei nogriež garoziņu un sagriež mazos, vienu centimetru garos kvadrātiņos. Sviestu izkausē nelielā katliņā. Izkausētajā sviestā ieber maizes gabaliņus un pāris minūtes izkarsē. Zupas šķīvī ieber apcepto maizi, pārlej ar vistas buljonu. Lai ēdiena garšu padarītu intensīvāku un tā izskatu – jautrāku, buljonam pārkaisa svaigu, rūpīgi nomazgātu un smalki sakapātu zaļo lociņu šķipsnu. Zaļos lociņus lietojiet apdomīgi – iespējams, mazajam to spēcīgā garša nepatīk. Var gadīties, ka no lociņiem bērnam rodas gāzes vēderā. Tādā gadījumā lociņu vietā varat buljonam pārkaisīt smalki kapātus pētersīļus vai selerijas zaļās lapiņas. Kad mazais jau sasniedzis gada vecumu – garšaugus varat lietot, kā ģimenē ierasts, tikai, protams, krietni mazākās devās un smalkāk sakapātus. Ieteicams izvairīties vienīgi no ļoti asām garšvielām un garšaugiem ar spēcīgu garšu un aromātu.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Sviests - 1.ēd. akrote
- Pilngraudu vai rupja maluma miltu maize - 2.šķēles
- Vistas gaļas buljons - 400.ml