Skābeņu zupa ar nūdelēm (no 12. mēneša)
2 pieaugušajiem un 2 bērniem
Dārzeņus un zaļumus nomazgā un nomizo. No skābenēm un selerijas izspiež sulu, puravus un lociņus sīki sakapā. Nelielā katliņā izkausē sviestu, ieber puravus, pāris minūtes karsē. Tad pievieno dārzeņu sulu un buljonu, uz lēnas uguns karsē minūtes 5. Pievieno krējumu, smalki kapātos lociņus, muskatrieksta un sāls šķipsnu. Otrā katlā uzvāra sālsūdeni, ieber nūdeles un vāra atbilstoši ražotāja norādījumiem, līdz tās mīkstas, tad nokāš. Liek gatavās nūdeles zupas šķīvī, pārlej ar zupu. Varbūt šī recepte šķiet nedaudz neparasta, skābeņu zupas vārīšanai, tomēr jāatceras, ka skābenes bērnam ir pārlieku skābas, tādēļ ierastā skābeņu zupa mazulim vēl nebūs piemērota, un bērna ēdienam var izmantot vien pavisam nedaudz skābeņu sulas. Arī garša var šķist neierasta un mulsinoša, tādēļ ieteicams pirmajā reizē, kad gatavojat šo ēdienu, mazulim to piedāvāt pa daļām – atsevišķi makaronus un atsevišķi dārzeņu zupu. Ja mazais ir ar ēdienu apmierināts, varat sastāvdaļas apvienot.
Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
Sastāvdaļas
- Nūdeles - 100.gr
- Šķipsna jūras sāls
- Dārzeņu buljons - 450.ml
- Pāris centimetri puravu kāta (tikai baltā daļa)
- Sviests - 1.ēd. karote
- Saldais krejums - 1.ēd. karotes
- Zaļie lociņi
- Naža gals tikko malta muskatrieksta
- Dārzeņu sula no: 50 g skābeņu un pāris centimetru gara seleriju kāta