Zemenes ar putukrējumu (no gada vecuma)

FOTO: Shutterstock.com

Ogas nomazgā, noņem zaļos kātiņus, ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī. Krējumu saputo ar cukuru. Ogu biezeni iecilā putukrējumā, pievieno naža galu vaniļas cukura. Saputotu krējumu mazuļa gremošanas sistēmai ir krietni grūtāk pārstrādāt nekā neputotu, tādēļ, pirms mazais sasniedzis gada vecumu, putukrējumu viņam nedodiet. Ja arī vēlāk pēc putukrējuma ēšanas mazajam ir «vēdera problēmas», putukrējumu viņam vairs nedodiet.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Saldais krejums - 50.ml
  • Zemenes - 150.gr
  • Cukurs - 1.tējkarote
  • Naža gals vaniļas cukura