Ķirbis ar ābolu un ''Dzintara ''sieriņu (no 9 mēnešu vecuma)
Nelielā ūdens daudzumā izvāra gabaliņos sagrieztu ābolu un ķirbi, pievieno arī cukuru. Kad mīksti, sablendē ar visu sīrupiņu, pievieno tējkaroti sieru ''Dzintars'', maisa kamēr siers izkūst un putriņa arī jau pie reizes padzisusi. Bērns ēd laizīdamies, jo rezultāts ir kolosāla maltīte ar karamelizētu garšu. Cukuru var likt arī mazāk vai nelikt nemaz, ja kādam tas liekas nepieņemami, bet bērniem tomēr labāk garšo, ka ir saldumiņš. Cukurs dod to īpašo karamelizēto garšu ēdienam.
Sastāvdaļas
- Siers ''dzintars'' - 1.tējkarote
- Ķirbis - 100.gr
- Ābols - 1.gab
- Cukurs - 1.tējkarote