Zemeņu kaudze. Kūkas gatavošana pa soļiem!

Daudz, daudz zemeņu, riekstu un putukrējums (vai krējumsiers). Skaisti, aromātiski un galvenais – garšīgi! (Ievieto šo zemeņu kūkas recepti savā pavārgrāmatā, lai tā vienmēr ir pa rokai! Nospied pogu Pievienot manai pavārgrāmatai)

FOTO: Inga Akmentiņa-Smildziņa

Tortes pamatnes pagatavošana
1.    Blenderī samaļ mandeles — ļoti smalki, pulverī.
2.    Izkausē sviestu.

 

 

 

 

 

 

 

3.    Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un pūdercukuru. Saputo baltumus stingrās putās, viegli maisot, pievieno samaltās mandeles.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

4.    Masai lēnām pielej izkausēto sviestu, pievieno miltus un masu lēnām samaisa.
5.    Ietauko cepampapīru (ar pilīti eļļas vai sviestu), kas ieklāts apaļajā formā. Papīru var arī neklāt formā — vienkārši izgriezt no cepampapīra apali (28 cm diametrā).
6.    Uz papīra plānā, plānā kārtiņā izklāj mīklu. Jo plānākas izdosies ripas, jo garšīgāk!
7.    Tortes pamatnes ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī — cep 10-15 minūtes 150 grādu temperatūrā. No cepampapīra tās jānoņem uzreiz pēc izcepšanas.

Krēma pagatavošana
1.    Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, pievieno vaniļas cukuru vai pāris pilienu vaniļas esences (var pievienot arī 150 ml laba konjaka!). Saldā krējuma vietā var izmantot krējumsieru (mans iecienītākais ir Mascarpone).
2.    Zemenes, ko kārto tortes kārtās, griež ripiņās. Uz katras pamatnes uzsmērē putukrējumu un pārklāj ar zemeņu kārtu (var izmantot arī jebkuras citas ogas!).
3.    Augšējo putukrējuma kārtu rotā ar zemenēm, kas sagrieztas daiviņās, un kārto tās vertikāli. Pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru.
4.    Kūku uz pāris stundām ievieto ledusskapī, lai tā sasūcas.

Recepte aizgūta no lieliskajām Jūlijas Visockas receptēm, kas latviešu valodā izdotas grāmatā Ēdam mājās!

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mamma un portāla mammam.lv/tetiem.lv veidotāja
 

 

Sastāvdaļas

  • Kūkas pamatnei:
  • Sviests - 125.g
  • Mandeles - 200.g
  • Milti - 100.g
  • Olu baltumi - 5.gb.
  • Pūdercukurs (pēc garšas!) - 200.g
  • Šķipsniņa sāls
  • Krēmam:
  • Saldais krejums - 1.l
  • Pūdercukurs (pēc garšas!) - 150.g
  • Zemenes (vai citas ogas) - 1,5.kg