Cepam rabarberu kūciņu! Gatavošana pa soļiem
Lekno rabarberu laikā teju vai grēks nepagatavot kādu saldo rabarberu maizīti. Izmēģināju rabarberu kūku ar medu — manai ģimenei garšoja tik ļoti, ka nepaguvu nobildēt atsevišķu gabaliņu, ko ielikt portālā:).
Kūkas pagatavošana ir ļoti vienkārša.
Saulespuķu sēklu vietā vari izmantot samaltus lazdu
riekstus, mandeles.
Rozīņu vietā — sukādes, varbūt pat marmelādes.
Nepieciešamās sastāvdaļas norādītas mazās kūkas formai.
1.
Istabas temperatūrā atlaidinātam sviestam pievieno cukuru,
miltus, olas dzeltenumu, medu un visu samīca irdenā mīklā.
2. Mīklu izklāj veidnē tā, lai izveidotos maliņas. Kamēr gatavo kūkas pildījumu, veidni ievieto ledusskapī.
3. Katliņā izkausē sviestu un pievieno visu pārējo, kas paredzēts pildījumam.
4.
Rabarberus smalki sagriež un klāj uz mīklas.
5. Rabarberiem pāri pārlej pildījuma masu un liek cepties 200 grādu temperatūrā apmēram 30-35 minūtes.
6.
Atdzesētu gatavo kūku var uz pāris stundām ievietot aukstumā.
Lieliski garšos pasniegta kopā ar saldējumu, putukrējumu vai
vienkārši glāzi piena.
Receptes ideja aizgūta no žurnāla Ievas Virtuve.
Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mamma un portāla mammam.lv/tetiem.lv veidotāja
Sastāvdaļas
- Smilšu mīklai
- Sviests - 170.g
- Cukurs - 70.g
- Milti - 200.g
- Olas dzeltenums - 1-2.gb.
- Medus - 2.ēdk.
- Pildījumam
- Rabarberi - 1-2.kāti
- Rozīnes - 1.sauja
- Saulespuķu sēkliņas - 1.sauja
- Sviests - 3.ēdk.
- Medus - 1-2.ēdk.
- Cukurs - 100.g.
- Piens - 4.ēdk.