Vienkāršas biezpiena- ābolu bulciņas. Gatavošana pa soļiem
Miltus izsijājam caur sietiņu un sajaucam ar cepamo pulveri.
Atsevišķā traukā saputojam olas. Biezpienu sablenderējam, ja tas
graudains, pievienojam cukuru, sāli.Kārtīgi samaisām,pievienojam
eļļu, izmaisām. Lejam klāt olas, izmaisām, tad beram miltus un
izmīcam mīklu. Jāsanāk tādai, lai atlec no rokām. Ieliekam maisiņā
un uz 20 minūtēm ledusskapī
Pildījums:
150 g biezpiens
4 ēdamk. cukurs
0.5 tējk. kanēlis
skābi āboli
citronu sula
1 ola apsmērēšanai
mazliet sviests apsmērēšanai gatavām bulciņām
pēc vēlēšanās vaniļas cukurs
Biezpienu sajaucam ar cukuru,kanēli un sagrieztiem āboliem.
Mīklu ņemam no ledusskapja, sadalām maziņās bumbiņās. Ap 10
gabalām. Ar glāzi iespiežam iedobumu katrai bumbiņai,apsmērējam ar
sakultu olu,tā kārtīgi un pildām pildījumu,cik salien.Tā kā
bulciņas piepūtīsies, tad tās jātaisa diezgan plakanas, jo lielāks
iedobums,jo vairāk ielien pildījums, jo garšīgāk būs.
Liekam uz cepampannas,kas apklāta ar cepampapīru.(man aptrūkās cepampapīrs,ieliku foliju)
Cepam 180 grādos 30 minūtes.
Gatavām,siltam bulciņām apsmērējam malas ar sviestu.(cietu sviestu
no ledusskapja,tas kusīs un iesūksies)
Sastāvdaļas
- Milti - 2.glāzes
- Olas - 2.gab
- Cukurs - 5.ēd.k.
- Eļļa - 4.ēd.k.
- Biezpiens - 200.g
- Cepamais pulveris - 1.tējk. ar kaudzi
- Sāls.šķipsniņa
- pildījums
- Biezpiens
- Āboli
- Cukurs, kanēlis
- Ola