Mūsmāju kotletes. Gatavošana pa soļiem
Par sastāvdaļām: 1kg jaukta kotlešu masa (var ņemt atsevišķi 500g lielopu,500g cūkgaļu.); baltmaize, cik var izmērcēt saldajā krējumā; garšvielas (man bija Santa Maria garšviela kotletēm)
Pagatavošana:
Šķīvī ielejam saldo krējumu un ieliekam mazos gabaliņos baltmaizi, ar dakšiņu saspaidām,lai redzētu, cik ielien baltmaizē. Masai jāsanāk nešķidrai.Maizei jāuzsūc viss saldais krējums.
Cik vien sīki iespējams, sagriežam sīpolus.
Gaļai liekam klāt olu,sasmalcinātus zaļumus.Kārtīgi izmīcam.Tad
pievienojam garšvielas,man aizgāja puspaciņa garšviela. Un atkal
kārtīgi izmīcam.
Caur ķiplokspiedi izspiežam ķiploku, pievienojam gaļai.Izmīcam.
Tad pievienojam sīpolus un vēl kārtīgi izmīcam.Tā mīcīšana
nepieciešama,lai garšīgākas kotletes būtu. Masa paliek
viendabīga.
Veidojam bumbiņas vidēja lieluma.
Liekam katru bumbiņu rīvmaizē no abām pusēm un saplacinām.
Cepam uz pannas ar vāku uz lielas uguns ļoti īsu brītiņu,lai tik
paliek brūnas.
Kārtojam uz cepampannas un liekam cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 200
grādos.
Kotletes sanāk mīkstas, sulīgas,ļoti gardas.
Un tagad pastāstīšu, kā es gatavoju mīcītus kartupeļus.
1 kg kartupeļus izvāram līdz tie ļoti mīksti,ka jau šķīst ārā.Samīcam ar stampiņu.Pievienojam 40 g sviestu,izmaisam,lai izkūst.Tad pievienojam 70ml saldo krējumu,un vēl izmīcam.Sanāk ļoti maiga,garšīga kartupeļu biezputra.
Dēlam par prieku es šo biezputru izspiedu caur konditorejas sprici, lai būtu skaistāk.
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa - 1.kg
- Olas - 1.gab
- Saldais krejums - 200.ml
- Baltmaize
- Sīpoli - 2.gab
- ķiplokdaiviņas - 4.gab
- Garšvielas
- Sasmalcinātas dilles - 50.g
- Sasmalcināti pētersīļi - 30.g