Magoņbulciņas kā pūciņas. Gatavošana pa soļiem
Sastāvdaļām: glāze - 250ml
Mīklas pagatavošana:
Krējumu sajaucam ar raugu un atstājam uz 30 minūtēm, lai raugs izšķīst. Miltus,kartupeļu cieti izsijājam traukā un sakapājam ar sviestu, līdz veidojas drupačas. Es sadrupināju ar rokām.
Olas saputojam ar vaniļas cukuru un šķipsniņu sāli tā, lai kļūst
stingrāka masa. Krējumu pievienojam olām, samaisām.
Tad liekam klāt miltu drupačām. Mīcam mīklu. Mīklai jābūt mīkstai,
mazliet lipīgai. Liekam maisiņā un tad ledusskapī uz 1 stundu.
Maisiņam jābūt palielam, jo mīkla uzrūgs.
Pa to laiku magones noskalojam 3 reizes aukstā ūdenī. Tad aplejam
ar karstu 1,5 glāzes ūdens un liekam vārīties uz mazas uguns ik pa
brītiņam apmaisot. Vāram 20 minūtes, beigās pievienojam citrona
miziņu un cukuru. Vēl kādas 5 minūtes pavāram, tad liekam
atdzist.
Mīklu sadalām 2 daļās.
Vienu izrullējam aptuveni 0,5-0,7cm biezumā, uzliekam pusi no
magonēm un sarullējam tādu kā desu. Sagriežam gabaliņos.
Liekam uz cepampannas, kas apklāta ar cepampapīru. Cepam 250 grādos
15-20 minūtes.
Kad bulciņas gatavas, tās aplejam ar karstu sīrupu.Medu
izmaisa karstā ūdenī. Pēc tam cepam otru porciju.
Bulcinas sanāk ļoti mīkstas - kā tādas pūciņas. Un pildījumu var
likt kādu vien vēlas.
Sastāvdaļas
- Milti - 2.glāzes
- 15 % krējums - 1.glāze
- presētais raugs - 50.g
- Kartupeļu ciete - 1.glāze
- Olas - 2.gab
- Vaniļas cukurs - 11.g
- Sviests - 250.g
- sastāvdaļas pildījumam:
- Magones - 1.glāze
- Citrona miziņa - 1.tējk.
- cukurs (pēc garšas) apm. - 4.ēd.k.
- Ūdens - 1 1/2.glāze
- sastāvdaļas sīrupam:
- medus vai kāds ievārījums - 2.ēd.k.
- Ūdens - 1.glāze