Vareņiki. Gatavošana pa soļiem
Ūdeni nedaudz uzsilda, pievieno sāli un sviestu (saldkrējuma),
uzgaida, lai sviests izkūst,
tad pievieno saldo krējumu un iemaisa miltus. Mīca, līdz
nelīp pie rokām, ja nedaudz līp, tad pievieno vēl miltus. Mīkla
sanāk maiga, mīksta.
Gatavo mīklu liek ledusskapī, lai atpūšas uz 1 stundu.
Tad plāni izveltnē, izspiez ar glāzi aplīšus,vai sagriež ar nazi
kvadratiņus un liek dažādus pildījumus.
Ar biezpienu:
* biezpiens 400 g
* vaniļas cukurs 20 g
* cukurs 100 g
* ola 1 gab
Ja sastāvdaļas mīklai ņem kā es - uz pusi, tad arī pildījumu
mazāk.
Biezpienu sajauc ar olu, vaniļas cukuru un parasto cukuru. Man
pietrūka biezpiens, tad nolēmu pildīt ar rīvētu parmezāna desu un
rivetu sieru, kam pievieno garšvielas. Salokam maliņas kopā un ar
dakšiņu saspaidam no abām pusēm. Vareņikus vāra verdošā
ūdenī, kam nedaudz pievieno sāli un sviestu. Kad tie paceļas
augšā,tad vāra aptuveni 5-8 minutes, atkarīgs no vareņiku
izmēra.
Ēdam ar krējumu.
Sastāvdaļas
- Milti - 1.kg
- Sviests - 100.g
- Ūdens - 800.g
- Salds krējums - 200.g
- Sāls.šķipsna
- biezpiena pildījums:
- Biezpiens - 400.g
- Vaniļas cukurs - 20.g
- Cukurs - 100.g
- Ola - 1.gab