Kārtainās mīklas bulciņas. Gatavošana pa soļiem

FOTO: Shutterstock.com

Mīklu vislabāk sākt gatavot vakarā. Uzsilda kefīru, pievieno raugu un pagaida līdz sāk putoties, nevārīt. Pievienot 1 olu, sāli, cukuru. Pievienot miltus un 2-3 ēd.k eļļu. Mīklai jāsanāk ne pārāk cietai. Ieliekam ledusskapī uz 15 minūtēm.

Tad izrullējam mīklu un uz vienas puses uzsmērējam margarīnu, tā bagātīgi (sviestam jābūt istabas temperatūrā) Uz margarīna uzkaisām nedaudz miltus. Izrullējam un atkal vienu pusi sasmērējam ar margarīnu un salokām uz pusēm.

Tā apmēram 3-4 reizes, lai būtu izlietots viss margarīns. Apkaisam ar miltiem,ieliekam maisiņā un tad uz nakti ledusskapī.

Pildijumam izmantoju gan saldu, gan sāļu. Skābs ābols sagriezts vai sarivets. Peperoni desa un siers rīvēti uz smalkas rīves.

Izrullējam, sagriežam mazos kvadrātiņos.

liekam pildijum:  desa, siers, oregano un aizlokam ciet, stūrīti pret stūrīti.

Ābols, kanēlis, cukurs

Kārtojam uz plāts.

Sakuļam olu ar dakšiņu, pieliekam pienu.

Reklāma
Reklāma

Apsmērējam bulciņas

Ļaujam nedaudz pastāvēt 10-15 min. un cepam 220-240 grādos, līdz paliek zeltaini brūni.

Vislabāk garšo otrā dienā.

Tikko izceptas, tās ir krauksķīgas, bet otrā dienā paliek mīkstākas.

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 3 - 4.glāzes
  • Olas - 2.gab
  • Kefīrs - 300.ml
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Cukurs - 3 - 4.ēd.k.
  • Sausais raugs - 11.g
  • Margarīns - 200.g
  • nedaudz eļļa - 2 - 3.ēd.k.
  • nedaudz piens - 1.ēd.k.