Neparasta rauga mīkla un gardie pīrādziņi (gatavošana pa soļiem)

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Precizējums sastāvdaļām: glāze - 250ml; 70g sviests vai margarīns - izkausēts

Vēl būs nepieciešami milti, kad sāksim mīcīt mīklu, tas būs no 0,5 - 1 glāzei.

Raugam pievienojam 1/2 ēd. k cukura un pagaidām, līdz izsķīst, tad uzsildām pienu - viegli siltu, tajā ieliekam izšķīdušo raugu, izmaisām, pievienojam kviešu miltus. Izmaisām, pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam raudzēties istabas tempertūrā 2 stundas, bet es uzsildīju cepeškrāsni un tur uzrūga pa 30 minūtēm.

Kukurūzas miltiem pievienojam ļoti siltu ūdeni, sāli un atlikušo cukuru.

Pievienojam auzu pārslas, izmaisām.
Tad savienojam abas mīklas, kviešu un kukurūzas, pievienojam 2 olas, izkausētu sviestu, izmaisām.

Un mīcam, līdz nelīp pie rokām - pamazām pievienojam vēl miltus, cik nepieciešams. Mīkla būs mazliet lipīga, tā kā ar miltiem nepārcensties. Mīklai jābūt mīkstai, ļoti minimāli lipīgai.
Liekam traukā, pārsedzam ar pārtikas plēvi, ietinu vēl dvielī un liku raudzēties uzsildītā cepeškrāsnī 1 stundu. Pēc pirmajām 30 minūtēm, mīkla jau būs pacēlusies, tad to nospiežam un raudzējam tālāk.

Veidojam pīrādziņus, vidū liekam ko vēlamies. Es izcepu ar un bez pildījuma. Pārsmērējam ar sakultu olu un cepam ap 200 grādiem 20 minūtes, līdz pīrādziņi skaisti brūni.


Speķa/kūpinātas gaļas pīrādziņi  
 

  • 100g kūpināts speķis, 
  • 50 g kūpināta cūkgaļa, 
  • 1 liels sīpols. 


    Visu sīki sagriežam un pasautējam pannā, nedaudz pievienojam sviestu un kādu garšvielu. Pildām pīrādziņos tā bagātīgi un lipinām ciet.
    Šai mīklai ir labums, ka to ļoti vienkārši aizlipināt, jo tā ir lipīga.
Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

  • Kukurūzas milti - 1.glāze
  • Kviešu milti - 1.glāze
  • Auzu pārslas - 1.glāze
  • Sviests vai margarīns - 70.g
  • Ūdens - 1.glāze
  • Piens - 1/2.glāze
  • svaigais raugs - 40.g
  • Sāls - 1.tējk.
  • Cukurs - 1.ēd.k.
  • Olas - 2.gab