Marinējam ķirbi! Recepte

Pavisam vienkārša recepte garšīgam marinētajam ķirbim!

Marinētā ķirbja gabaliņus var ēst gan ar, gan bez piedevām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Marinētā ķirbja gabaliņus var ēst gan ar, gan bez piedevām!

Sastāvdaļas:

  • 500g nomizota ķirbja
  • pusglāze 9% galda etiķa
  • 1 glāze cukura
  • kanēlis
  • 5-6 krustnagliņas

Gatavošana:

  • ar dekoratīvo nazi ķirbi sagriež nelielos, robainos gabaliņos.
  • uzvāra puslitru ūdens, pievieno garšvielas un cukuru.
  • ūdenim pielej etiķi.
  • tajā ieber sagrieztos ķirbja gabaliņus, visu lēni vāra, līdz ķirbja gabaliņi kļūst it kā caurspīdīgi.
  • nevajag vārīt ilgi, jo tad tie izjuks.
  • etiķa un cukura daudzumu marinētajam ķirbim var variēt pēc garšas.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas