Chokladbiskvier – zviedru šokolādes sviesta cepumi

Šie cepumi ir ļoti iecienīti Zviedrijā. Pagatavojot šos cepumus, Zviedri nežēlo šokolādes krēmu un liek to ar kārtīgu kaudzīti. Šie cepumi īpaši ies pie sirds mazajiem saldummīļiem. 

Šokolādes krēma kaudzītes lielums atkarīgs no tā, cik liels saldummīlis esi. Jo lielāka kaudzīte, jo saldāki cepumi!

FOTO: Shutterstock.com

Šokolādes krēma kaudzītes lielums atkarīgs no tā, cik liels saldummīlis esi. Jo lielāka kaudzīte, jo saldāki cepumi!

Sastāvdaļas: 

Mandeļu bezē biskvītam:

  • 200 g nelobītas mandeles
  • 200 g pūdercukurs
  • 2 olas baltumi

Šokolādes sviesta krēmam:

  • 100 g sviests
  • 100 g pūdercukurs
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēd.k. kakao

Glazūrai:

  • 100-150 g tumšā šokolāde (70%)

Gatavošana:

  • Mandeles blanšē, nolej ūdeni, nosusina un nedaudz atdzesē. Notīra miziņu un vēlreiz nosusina. Katliņā uzvāra ūdeni, kad tas vārās, pievieno mandeles. Pavāra 1-2 min., izkāš un izber uz papīra salvetes. Tās nosusina, noloba miziņu un vēlreiz nosusina sausas.
  • Mandeles smalki samaļ, tām pievieno pūdercukuru un visu kārtīgi sajauc, sastrādā vienā masā.
  • Olas baltumus saputo putās. Masā iecilā samaltos riekstus un pūdercukuru.
  • Uz cepampannas izklāj cepampapīru. Kārto mīklas piciņas, atstājot atstarpes, jo mīkla nedaudz izplūdīs.
  • Cep  200 grādos, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes, līdz cepumiņi kļuvuši viegli zeltaini brūni. Izņemot no krāsns, atstāj uz pannas, lai atdziest.
  • Cepumus ar lāpstiņu noņem no pannas. Tos apgriež otrādi - tā, kas līdz šim bija cepuma augšpuse, kļūst par cepuma pamatni.
Reklāma
Reklāma
  • Sviestu laicīgi izņem no ledusskapja un ļauj tam palikt mīkstam. Samaisa sausās izejvielas - pūdercukuru un kakao.
  • Sviestu sakuļ un tajā iemaisa olas dzeltenumu, kā arī pievieno pūdercukuru un kakao. Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
  • Uz cepumu gludās virsmas smērē šokolādes sviesta krēmu. Tos liek atdzesēties ledusskapī uz ~20 minūtēm.
  • Ūdens peldē izkausē šokolādi, tajā iemaisot saldo krējumu. Masā panē šokolādes cepumus un liek ledusskapī atdzist.

Cepumus var dekorēt ar krāsainām skaidiņām utml.

Recepte: ''cepucepu.lv''

 

Sastāvdaļas