Burkānu kūka ar biezpienu. Gatavot viegli, garšo izcili
Lai arī mūsmājās mammai izcept jebkuru kūku ir tīrais nieks, šī kūka patiešām ir vienkārša. Kad uz svētkiem negribās mocīties ar sarežģītu kūku cepšanu un citu našķu gatavošanu, nemokies! Izcep pavisam vienkāršu, taču ļoti gardu - burkānu kūku. Mēs to dekorējām ar pašu gatavotām Vecrīgām!
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 2 olas
- 100 g cukura
- 2 burkāni
- 200 g sviesta
- 5 ēd.k. krējuma
- 1 tējk. sodas
- šķipsniņa sāls
- ~ 400 g miltu
Krēmam:
- 0,5 l saldā krējuma
- 2 paciņas biezpiena
- vaniļas cukura
- 200 g pūdercukura
Papildus:
- bumbieru ievārījums
Gatavošana:
- Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
- Mīkstu sviestu puto ar cukuru un olu dzeltenumiem.
- Klāt pievieno krējumu un, putojot, pamazām klāt liek burkānus.
- Masai pievieno sāli, sodu un miltus.
- Saputo olu baltumus, beigās tos iecilā mīklā.
- Mīklu sadala trīs vienādās daļās un to liek ar cepampapīru izklātā veidnē.
- Biskvītu cep 200 grādu temperatūrā gatavu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Pievieno biezpienu un vēl nedaudz paputo, lai masā iemaisās biezpiens.
- Kad kārtas ir izcepušās un atdzisušas, kārto kūku.
- Par cik bumbieru ievārījums ir pašķidrs, tad ar bumbieru sīrupu samitrina kārtas.
- Pirmo biskvītu pārklāj ar ievārījumu un tad ar biezpiena krēmu.
- Liek otru biskvīta kārtu virsū, to pārziež ar krēmu, tad liek trešo biskvīta kārtu. Virspusi un malas pārsmērē ar krēmu.
- Rotā ar mazām, pašu ceptām vecrīgām.
Kūka vislabāk garšos nākamajā dienā, kad tā ir ievilkusies!
Recepte: Agita Gabrāne