Pagatavo veselīgus pelmeņus mājās! Recepte
Pelmeņi savu popularitāti ieguvuši, pateicoties ātrajam veidam, kā tos pagatavot, kas ir ļoti vienkārši - izņem pelmeņu paciņu no saldētavas un tos uzcep vai izvāri, kā tev pašam labāk patīk. Taču īpaši ir tie pelmeņi, kuri ir paša gatavoti - mājās!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Kviešu milti - 2 glāzes
- Piens - 1 glāze
- Lauku olas - 1 gab.
- Sāls - šķipsniņa
Pildījumam:
- Maltā gaļa - 250 g
- Sīpols - 1 gab.
- Sāls, pipari - pēc garšas
Gatavošana:
- Gatavo mīklu - sajauc miltus ar sāli, siltu pienu, olu un izmīca, līdz mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci.
- Mīklu atpūtina 10-20 minūtes.
- Gatavo pildījumu - nomizo un smalki sagriež sīpolu un sajauc ar malto gaļu, sāli un pipariem.
- Gatavo pelmeņus - mīklu izrullē pēc iespējas plānāku. Ar krūzīti vai glāzīti izspiež mīklas aplīšus. Pāri palikušo mīklu atkal izrullē nākamajā piegājienā.
- Saveļ mazu gaļas bumbiņu un to liek izspiestā mīklas aplīša vidū. Aizloka abas malas, pirms tam samitrina ar ūdeni, lai mīkla salīp. Abus galus saloka kopā, lai izveidotu pelmeni.
- Pelmeņus liek vārīties nedaudz sālītā ūdenī, kam var būt pievienotas arī ķiploka daiviņas, lauru lapas vai diļļu kāti.
- Tos vāra aptuveni 3-5 minūtes, līdz tie uzpeld augšā.
Recepte: ''Aikāgaršo''