Pagatavo vakariņās cūkgaļas mērci ar makaroniem un kāpostu salātiem
Vienkāršas, bet sātīgas vakariņas - gaļas mērce ar makaroniem un kāpostu salātiem
Sastāvdaļas:
- cūkgaļa - 0,5 kg
- sīpoli - 2 gab.
- burkāni - 1 gab.
- neliela paprika
- garšvielas
- saldais krējums
- nedaudz miltu
- eļļa apcepšanai
Piedevām:
- krāsainie makaroni (spinātu, tomātu sajaukums)
- svaigu kāpostu salāti ar eļļu
Gatavošana:
- Cūkgaļu sagriež strēmelēs.
- Burkānu nomizo un sarīvē.
- Papriku sagriež salmiņos.
- Sīpolus notīra un sagriež pusripiņās.
- Apcep cūkgaļu un liek katliņā nelielā ūdens daudzumā sautēties.
- Atsevišķi apcep sīpolus, burkānus un papriku.
- Kad cūkgaļa ir pusmīksta, tai pievieno visus apceptos dārzeņus un garšvielas pēc patikas.
- Visu kopā sautē, kamēr mīksts.
- Apcep pāris karotes miltus un pievieno gaļai.
- Beigās pievieno saldo krējumu, samaisa un izgaršo.
- Kamēr sautējās gaļa, vārošā ūdenī liek vārīties makaronus.
- Sagriež svaigu, jaunu kāpostu salmiņos, pievieno svaigu gurķi salmiņos, nedaudz sāli, citronu sulu un olīveļļu.
- Izmaisa salātus.
- Gatavos makaronus pasniedz ar cūkgaļas dārzeņu mērci un kāpostu salātiem.
Recepte: Agita Gabrāne, speciāli mammamuntetiem.lv