Pagatavo vakariņās cūkgaļas mērci ar makaroniem un kāpostu salātiem

Vienkāršas, bet sātīgas vakariņas - gaļas mērce ar makaroniem un kāpostu salātiem

Krāsainās vakariņas galdā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Krāsainās vakariņas galdā!

Sastāvdaļas:

  • cūkgaļa - 0,5 kg
  • sīpoli - 2 gab.
  • burkāni - 1 gab.
  • neliela paprika
  • garšvielas
  • saldais krējums
  • nedaudz miltu
  • eļļa apcepšanai

Piedevām:

  • krāsainie makaroni (spinātu, tomātu sajaukums)
  • svaigu kāpostu salāti ar eļļu

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Cūkgaļu sagriež strēmelēs.
  • Burkānu nomizo un sarīvē.
  • Papriku sagriež salmiņos.
  • Sīpolus notīra un sagriež pusripiņās.
  • Apcep cūkgaļu un liek katliņā nelielā ūdens daudzumā sautēties.
  • Atsevišķi apcep sīpolus, burkānus un papriku.
  • Kad cūkgaļa ir pusmīksta, tai pievieno visus apceptos dārzeņus un garšvielas pēc patikas.
  • Visu kopā sautē, kamēr mīksts.
  • Apcep pāris karotes miltus un pievieno gaļai.
  • Beigās pievieno saldo krējumu, samaisa un izgaršo.
  • Kamēr sautējās gaļa, vārošā ūdenī liek vārīties makaronus.
  • Sagriež svaigu, jaunu kāpostu salmiņos, pievieno svaigu gurķi salmiņos, nedaudz sāli, citronu sulu un olīveļļu.
  • Izmaisa salātus.
  • Gatavos makaronus pasniedz ar cūkgaļas dārzeņu mērci un kāpostu salātiem.

Recepte: Agita Gabrāne, speciāli mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas