Jāņu siers ar žāvētiem augļiem
Parasti Jāņu sierus gatavo ar dillēm, papriku, ķimenēm - tie visi ir sāļie sieri. Taču šis ir pavisam netradicionāls - ar žāvētiem augļiem, kuru var piedāvāt kā našķi.
Sastāvdaļas:
- 5l lauku piena
- 3 lauku olas
- šķipsniņa sāls
- kaltētas dzērvenes
- rozīnes
- žāvētas aprikozes
- 1,5 tējk. citronskābes
- 2 tējk. sviesta
Gatavošana:
- Uzkarsē pienu, kamēr tam parādās plēvīte.
- Tajā iemaisa sakultas olas un šķipsniņu sāls.
- Žāvētos augļus aplej ar karstu ūdeni un uzbriedina.
- Tos liek pienā, pievieno citronskābi un sviestu.
- Kad pienam sāk atdalīties sūkalas, visu lej marlē, izveido apaļu formu.
- To liek zem sloga nospiesties.
Recepte: Agita Gabrāne