Jāņu siers ar žāvētiem augļiem

Parasti Jāņu sierus gatavo ar dillēm, papriku, ķimenēm - tie visi ir sāļie sieri. Taču šis ir pavisam netradicionāls - ar žāvētiem augļiem, kuru var piedāvāt kā našķi.

Lielisks našķis Jāņu uzkodai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lielisks našķis Jāņu uzkodai.

Sastāvdaļas:

  • 5l lauku piena
  • 3 lauku olas
  • šķipsniņa sāls
  • kaltētas dzērvenes
  • rozīnes
  • žāvētas aprikozes
  • 1,5 tējk. citronskābes
  • 2 tējk. sviesta

Gatavošana:

  • Uzkarsē pienu, kamēr tam parādās plēvīte.
  • Tajā iemaisa sakultas olas un šķipsniņu sāls.
  • Žāvētos augļus aplej ar karstu ūdeni un uzbriedina.
  • Tos liek pienā, pievieno citronskābi un sviestu. 
  • Kad pienam sāk atdalīties sūkalas, visu lej marlē, izveido apaļu formu.
  • To liek zem sloga nospiesties.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas