Patiešām lieliska uzkoda - ziedkāposti ''mētelītī''

Ziedkāposti ir apveltīti ar labu daudzumu C vitamīna. Tos parasti pievieno zupās un sautējumos, taču šoreiz pagatavo lielisku uzkodu!

Šādus ziedkāpostus mētelītī var pasniegt karstus ar skābu krējumu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādus ziedkāpostus ''mētelītī'' var pasniegt karstus ar skābu krējumu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas:

  • ziedkāposti
  • olas
  • zaļumi -pētersīļi, dilles
  • nedaudz piena
  • milti
  • eļļa vārīšanai

Gatavošana:

  • Ziedkāpostus sadala rozetītēs, liek vārošā sālsūdenī un nedaudz apvāra. Notecina sietiņā.
  • Mīklai: sakuļ olas, pievieno nedaudz sāls, smalki sakapātus zaļumus, nedaudz piena.
  • Beigās pievieno miltus, līdz veidojas pabieza mīkla.
  • Katliņā uzkarsē eļļu. Tad ziedkāpostu rozetītes apviļā eļļā un vāra gatavus.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne