Konservējam! Paprika tomātu mērcē

Šādi konservi ļoti labi noderēs, piemēram, vārot zupas vai gatavojot gardus sautējumus!

Šādus salātus karstus pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un liek ar vāciņu uz leju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādus salātus karstus pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un liek ar vāciņu uz leju.

Sastāvdaļas:

  • 1 l tomātu mērces
  • 1,5 kg iztīrītas paprikas
  • ķiploks
  • sāls, cukurs un etiķis pēc garšas

Gatavošana:

  • Katliņā karsē tomātu mērci kopā ar sāli un cukuru (garšvielas liek pēc garšas).
  • Tiem pievieno iztīrītu, salmiņos sagrieztu papriku un vāra pusmīkstu.
  • Tad pievieno izspiestu ķiploku un etiķi.
  • To visu vāra uz lēnas uguns, kamēr paprika ir mīksta.
  •  

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas