Marinējam zaļos tomātus!
Šobrīd ir īstais laiks, kad pamazām jau vajadzētu novākt dārza tomātus, citādi tie sāk bojāties un vairs nebūs izmantojami. Ja jūs prasīsiet, vai jānovāc būtu arī zaļie, vēl nenogatavojušies tomātiņi, tad atbilde būs - jā! Tos var iemarinēt un ziemā pievienot dažādos salātos!
Sastāvdaļas:
- zaļie tomāti
- čili pipariņš
- lauru lapas
- diļļu kāti
- melnie pipari
- krustnagliņas
- pētersīļu zaļumi
Marinādei uz 1l ūdens pievieno:
- 2 ēd.k. sāls
- 2 ēd.k. cukura
- 1 ēd.k. esences
Gatavošana:
- Tīrās, izkarsētās burkās saliek vajadzīgās garšvielas, vienu apaļo čili piparu (uz vienu burku).
- Burkās kārto nomazgātus zaļos tomātus.
- Uzvāra marinādi - karstā ūdenī pievieno sāli, cukuru un beigās esenci.
- Marinādi lej piepildītajās burkās un liek karsēties 80 grādos apmēram 15-20 minūtes.
Recepte: Agita Akmentiņa, saimniecība “Rūķīši”