Ievārījums no kabačiem, āboliem un pēdējām avenēm
Kāpēc gan vārīt katru ievārījumu atsevišķi, ja visu var savārīt vienā gardā ievārījumā?
Sastāvdaļas:
- 1 kg ābolu
- 1 kg kabaču
- glāze aveņu
- 500 g cukura
- 1 citrons
- nedaudz ūdens
Gatavošana:
- Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
- Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež plānās šķēlītēs.
- Katlā ielej nedaudz ūdens, ieber ābolus un vāra, kamēr tie izjūk.
- Otrā katlā ielej nedaudz ūdens, ieber kabačus un vāra tos mīkstus, tad sablenderē.
- Ābolu un kabaču masas sajauc kopā, pievieno avenes un iespiež citronu sulu.
- Nedaudz pavāra un pievieno cukuru.
- Vāra, līdz cukurs ir izkusis un karstu ievārījumu pilda burciņās un aizvāko.
Recepte: Agita Gabrāne