Suši - Sake Maki
Lieliska uzkoda, kas ir kļuvusi diezgan populāra arī latviešu vidū - suši, kura dzimtene ir Japāna. Citiem varbūt tā pagatavošana joprojām līdzinās ķīniešu ābecei, taču īstenībā atliek tikai sākt - un viss notiks!
Sastāvdaļas:
- suši rīsi
- suši etiķis
- suši sojas mērce
- ''Nori'' lapas
- lasis
- avokādo
- svaigs gurķis
Gatavošana:
- Novāra rīsus, kad tie padzisuši, tiem pievieno etiķi.
- Rīsus apmaisa un pagaršo, vai etiķis ir pietiekami daudz.
- Svaigu gurķi nomizo, sagriež četrās daļās gareniski.
- Avokādo pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karoti izņem avokado no mizas.
- Nori lapu liek uz suši paliknīša, pa virsu kārtojot rīsus nelielā kārtā līdz Nori lapas pusei.
- Nākošo liek gurķi un lasi.
- Pēc tam visu ar paliknīša palīdzību tin rullīšos.
- Tā tin dažādus suši rullīšus, nākamajos variējot ar sastāvdaļām.
- Kad suši ''desiņas'' ir satītas, tās sagriež ripiņās un kārto uz šķīvja.