Kišs ar biezpiena un ķirbja pildījumu - recepte
Šis te atgādinās kaut ko no vecmāmiņas ceptajiem gardajiem pīrāgiem - viegls un gaisīgs!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Milti - 150-200g
- Sviests - 100g
- Olas dzeltenumi - 2 gab.
- Ūdens - 2 ēdamk.
- Sāls un garšvielas - pēc garšas
Pildījumam:
- Ķirbis - 400g
- Biezpiens 360g
- Olas - 2 gab.
- Svaigs baziliks - 1 sauja
- Ķiploks - 2 daiviņas
- Sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Sviestu sajauc ar miltiem, pievieno olas dzeltenumus, sāli un garšvielas (ja mīkla sanāk par sausu, tai var pievienot ūdeni).
- Mīklu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Kad mīkla ir nostāvējusies, to izrullē un ieklāj cepamformā.
- Lai neveidotos gaisa burbuļi, ieteicams mīklā ar dakšiņu sadurstīt caurumiņus.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem un liek cepties mīklu uz 15 minūtēm.
- Tad ķirbi sagriež nelielos kubiņos.
- Biezpienu sajauc ar olām, klāt piespiežot ķiploku. Tad pievieno sāli un smalki grieztu baziliku.
- Izceptajā pamatnē liek ķirbja kubiņus un pa virsu klāj biezpiena masu.
- Visu cep 180 grādos 20-25 minūtes.
Recepte: ''Aikāgaršo''