Īpašais sāļais kliņģeris - recepte

Kad galīgi nav ideju, ko gan lai gatavo uz svētkiem, tad noteikti vienam no svētku ēdieniem ir jābūt sāļajam kliņģerim!

Kliņģera garnējumu gan vari veidot pēc saviem ieskatiem un patikas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kliņģera garnējumu gan vari veidot pēc saviem ieskatiem un patikas!

Sastāvdaļas:

 

Rauga mīklai

  • 25g svaigā rauga
  • 150ml piena
  • šķipsniņa sāls
  • 300g miltu
  • nedaudz cukura
  • 2 ēdamkraotes eļļas vai sviesta

Pildījumam:

  • svaigi šampinjoni
  • sīpoli
  • marinēti gurķi
  • siers
  • sēkliņas pārkaisīšanai

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Pagatavo rauga mīklu un ļauj, lai tā uzrūgst. (skatīt http://www.mammamuntetiem.lv/articles/25929/sala-klingera-recepte-ne-jau-visiem-karojas-kukas/  )
  • Šampinjonus sagriež kubiņos, sīpolus sasmalcina.
  • Šampinjonus ar sīpoliem apcep ar garšvielām.
  • Izveltnē rauga mīklu, virsū rīvē sieru, uz tās izklāj šampinjonus ar sīpoliem un kubiņos sagrieztus marinētos gurķus.
  • Virsū pārber oregano garšvielas.
  • Mīklu sarullē desiņā, izveido kliņģera formu un pārsmērē ar sakultu olu.
  • Kliņģeri pārkaisa ar sēklu maisījumu.
  • To cep gatavu 180 grādos, apmēram 40 minūtes.
  • Kad kliņģeris atdzisis, to izgarnē - saputo svaigo krējumu ar biezpienu un uz kliņģera saspiež puķītes. Tālāk var dekorēt pēc patikas!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas