Īpašais sāļais kliņģeris - recepte
Kad galīgi nav ideju, ko gan lai gatavo uz svētkiem, tad noteikti vienam no svētku ēdieniem ir jābūt sāļajam kliņģerim!
Sastāvdaļas:
Rauga mīklai
- 25g svaigā rauga
- 150ml piena
- šķipsniņa sāls
- 300g miltu
- nedaudz cukura
- 2 ēdamkraotes eļļas vai sviesta
Pildījumam:
- svaigi šampinjoni
- sīpoli
- marinēti gurķi
- siers
- sēkliņas pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Pagatavo rauga mīklu un ļauj, lai tā uzrūgst. (skatīt http://www.mammamuntetiem.lv/articles/25929/sala-klingera-recepte-ne-jau-visiem-karojas-kukas/ )
- Šampinjonus sagriež kubiņos, sīpolus sasmalcina.
- Šampinjonus ar sīpoliem apcep ar garšvielām.
- Izveltnē rauga mīklu, virsū rīvē sieru, uz tās izklāj šampinjonus ar sīpoliem un kubiņos sagrieztus marinētos gurķus.
- Virsū pārber oregano garšvielas.
- Mīklu sarullē desiņā, izveido kliņģera formu un pārsmērē ar sakultu olu.
- Kliņģeri pārkaisa ar sēklu maisījumu.
- To cep gatavu 180 grādos, apmēram 40 minūtes.
- Kad kliņģeris atdzisis, to izgarnē - saputo svaigo krējumu ar biezpienu un uz kliņģera saspiež puķītes. Tālāk var dekorēt pēc patikas!
Recepte: Agita Gabrāne