Šokolādes cepumu kūka ar nutellu - gatavo kopā ar mazākajiem virtuves rosībniekiem!

Šīs kūkas mīklas pagatavošana ir pietiekami vienkārša, lai tās pagatavošanu ''uz savas ādas'' zinātkāri izbaudītu arī bērni. Kā nekā - iesaistīta ir arī nutella!

 

Lai ceptu kūkas un kēksus nav jāgaida īpaši svētki - svinēt var arī katru dienu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai ceptu kūkas un kēksus nav jāgaida īpaši svētki - svinēt var arī katru dienu!

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa šokolādes cepumu ''Selga'' vai citi pēc izvēles
  • 400g margarīna
  • 4 olas
  • 300g cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • sadrupināti šokolādes gabaliņi
  • 6 ēdamk. skābā krējuma
  • milti pēc vajadzības 
  • šokolāde ''Nutella'' vai šokolādes sviests

Gatavošana:

  • Sagriežot kubiņos margarīnu, to liek katliņā nedaudz pakust.
  • Visas četras olas iesit bļodā, tām pievieno sodu, skābo krējumu un cukuru.
  • Visu kārtīgi sakuļ.
  • Tālāk ber miltus tik daudz, lai masa sanāktu pabieza.
  • Sadrupina cepumus.
  • Sadrupinātos šokolādes un cepumu gabaliņus pieber klāt mīklai un to izmaisa.
  • Iegūto mīklu lej ietaukotā cepamajā formiņā (kūkas vai kēksa) un liek cepties 180 grādos.
  • Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  • Kad kūka ir šķietami izcepta, atļauj tai nedaudz atdzist un tad pārsmērē ar nutellu.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas