Šokolādes cepumu kūka ar nutellu - gatavo kopā ar mazākajiem virtuves rosībniekiem!
Šīs kūkas mīklas pagatavošana ir pietiekami vienkārša, lai tās pagatavošanu ''uz savas ādas'' zinātkāri izbaudītu arī bērni. Kā nekā - iesaistīta ir arī nutella!
Sastāvdaļas:
- 1 paciņa šokolādes cepumu ''Selga'' vai citi pēc izvēles
- 400g margarīna
- 4 olas
- 300g cukura
- 1 tējkarote sodas
- sadrupināti šokolādes gabaliņi
- 6 ēdamk. skābā krējuma
- milti pēc vajadzības
- šokolāde ''Nutella'' vai šokolādes sviests
Gatavošana:
- Sagriežot kubiņos margarīnu, to liek katliņā nedaudz pakust.
- Visas četras olas iesit bļodā, tām pievieno sodu, skābo krējumu un cukuru.
- Visu kārtīgi sakuļ.
- Tālāk ber miltus tik daudz, lai masa sanāktu pabieza.
- Sadrupina cepumus.
- Sadrupinātos šokolādes un cepumu gabaliņus pieber klāt mīklai un to izmaisa.
- Iegūto mīklu lej ietaukotā cepamajā formiņā (kūkas vai kēksa) un liek cepties 180 grādos.
- Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Kad kūka ir šķietami izcepta, atļauj tai nedaudz atdzist un tad pārsmērē ar nutellu.