Mājās cepti siera kruasāni. Recepte solis pa solim

Vienu dienu izlēmu mājās ''uz ātro'' uzburt savu mazo, vasarīgo Parīzi. Tādēļ ņēmu talkā rauga kārtaino mīklu (jau gatavu) un sāku burties!

Šodien kafijas pauze franču stilā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šodien kafijas pauze franču stilā!

Sastāvdaļas:

  • kārtainā rauga mīkla 2 gab.
  • 1 ola pārsmērēšanai
  • ''Tilzītes'' siers vai jebkurš siers pēc izvēles
  • milti

 

Gatavošana:

  • Kad sasalusī mīkla ir atkususi, to izrullē ne pārāk plānu. Pirms tam mazliet nokaisa galdu ar miltiem, lai mīkla nepielīp, karsē cepeškrāsni.
  • Tad to sagriež nelielos kvadrātiņos.
  • Uz kvadrātiņa liek nelielus siera kubiņus un rullē pa diognāli ciet. Sieru var pildīt arī sarīvētu.
  • Pīrādziņa galus aizrullē ciet un ieveido puslociņā (kā īstiem kruasāniem!).
  • Lai cepoties kruasāni neizjuktu, tos var ''aizlīmēt'' ar sakulto olu.
  • Kruasānus kārto uz cepampannas, pārsmērē ar olu un katram pa virsu uzber sarīvētu sieru.
  • Liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos līdz tiek kļūst zeltaini brūni.
Reklāma
Reklāma

Šie kruasāni neaizņems ilgu laiku, taču, ja vēlies virtuvē uzkavēties ilgāk - droši gatavo rauga mīklu pats! :)

 

Sastāvdaļas